Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Конфлікт луцького адвоката і муніципалів дійшов вже до Конституційного Суду

У Луцьку триває спекотний конфлікт поміж департаментом муніципальної варти муніципалітету та місцевим адвокатом.

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Адвокат Артур Мартіросян – послідовний противник діяльності муніципалів, вважаючи їх діяльність часто поза межами закону. 

Тож у департаменті відреагували публічно, оприлюднивши інформацію про те, що оштрафували Мартіросяна чотири рази.

«У відео адвокат Артур Мартіросян радить глядачам не оплачувати штрафи, причому сам адвокат оплатив отримані чотири постанови, чим ввів в оману глядачів. Також, «провідний» адвокат спробував оскаржити постанови до суду. За рішеннями суду було підтверджено законність винесених департаментом муніципальної варти постанов, а позовні вимоги адвоката залишено без задоволення», - запевнили у департаменті муніципальної варти Луцької міськради.

Своєю чергою Мартіросян пояснює, що оприлюднена інформація про те, що він сам сплатив чотири штрафи, а іншим радить не платити, - є недостовірною. Також, із його слів, недостовірною є інформація, що він програв муніципалам судові справи. 

"Я, як юрист, представляв інтереси власника цих автомобілів у суді за позовами до мунварти. І дійсно, в цих позовах було відмовлено. Проте, ми звертались до суду не з цілю їх виграти та скасувати постанову муніципальної варти, а з ціллю - дійти до Конституційного Суду, де поставити питання про конституційність дій муніципальної варти. Законодавство не передбачає іншої можливості для пересічних громадян звернутись до КСУ - спочатку необхідно подали звичайний позов до адміністративного суду, а коли той відмовить і скаржник пройде всі етапи оскарження - тільки тоді можна звертатись з Конституційною скаргою. Саме так ми діяли. Подаючи позови, ми розраховували на відмову суду. Ми пройшли довгий шлях судів і врешті КСУ відкрив провадження. Чому це важливо? Тому що КСУ не відкриває провадження, якщо не вбачає там законодавчої колізії. Якщо скарга не містить реальних аргументів - КСУ просто відмовляє у відкритті провадження.

Саме тому, випадки, коли за конституційними скаргами громадян відкривались провадження - дуже поодинокі. Бажаючі можуть це перевірити на сайті КСУ - основна більшість ухвал - ухвали про відмову у відкритті Конституційного провадження", - заявив Мартіросян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ