Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конгресмен запросила Гонтареву до США

Колишню голову Національного банку України Валерію Гонтареву запросили до США для спілкування з американськими законодавцями після нападів на неї.

Співголова групи підтримки України в Палаті представників США, конгресменка від Демократичної партії Марсі Каптур 18 вересня заявила, що занепокоєна нападами на Гонтареву, - передає Радіо Свобода.

"Ми спостерігаємо за цими подіями дуже уважно. Ми просто не можемо прийняти думку, що страх і кримінал, вбивство й руйнування є дорогою до майбутнього", – сказала Каптур.

Колишня голова НБУ Валерія Гонтарева заявила, що вночі 17 вересня спалили її будинок в селі Гореничі під Києвом. Вона назвала "нісенітницею" слова своїх опонентів, які припускають, що вона сама організувала підпал будинку й автомобіля своєї невістки, щоб отримати політичний притулок у Великій Британії та уникнути слідства в Україні.

Гонтарева заявила, що вночі спалили її будинок під Києвом

Президент України Володимир Зеленський сказав, що "чекає від відповідних відомств якнайшвидшого розкриття" підпалу будинку Гонтаревої, назвавши подію "провокацією". Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, у свою чергу, назвав "неприпустимим проявом кримінального тиску" підпал будинку ексочільниці НБУ.

Наприкінці серпня ексголову НБУ в столиці Великої Британії Лондоні збив автомобіль. Через тиждень вона повідомила, що в Києві підпалили машину її невістки – також Валерії Гонтаревої.

Гонтарева заявила, що вночі спалили її будинок під Києвом

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, печерський суд дозволив ДБР силоміць привести Гонтарєву на допит.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ