Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Корея піднімала винищувачі через російські і китайські літаки

Зона протиповітряної оборони не є територіальним повітряним простором
фото з сайту Укрінформ

Південнокорейські військові стверджують, що російські та китайські військові літаки в четвер увійшли до її розпізнавальної зони ППО (KADIZ) у Східному морі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Два китайські та чотири російські військові літаки без попередження увійшли в ідентифікаційну зону протиповітряної оборони Південної Кореї, що змусило Південну Корею відправити свої винищувачі на місце події.

За словами представника сеульського Об'єднаного комітету начальників штабів (ОКШ), подія сталася між 11:53 і 12:10 за місцевим часом. Літаки увійшли в зону з півночі і покинули її зі сходу. Літак не порушив повітряний простір Південної Кореї, додав чиновник.

Об'єднаний комітет начальників штабів заявив, що виявив китайські і російські літаки ще до того, як вони увійшли в KADIZ, і мобілізував винищувачі ВПС для вжиття тактичних заходів на випадок непередбачених обставин.

Зона протиповітряної оборони не є територіальним повітряним простором, але окреслена для того, щоб закликати іноземні літаки ідентифікувати себе, щоб запобігти випадковим зіткненням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ