Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кошти від приватизації готелю «Власта» надійшли Держбюджету України

Як повідомили Гал-інфо в Регіональному відділенні Фонду державного майна України, станом на сьогодні надійшли кошти від приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Готель «Власта» до Державного бюджету України у сумі 115 млн грн.

Нагадаємо, у аукціоні взяли участь 23 учасники. Ціна зросла у 16 разів. Покупцем стало  ТзОВ «Магнус Трейдінг Україна».

Відповідно до умов договору власник зобов’язаний погасити борги із заробітної плати і перед бюджетом у сумі близько 8 млн грн та не допустити звільнення працівників протягом шести місяців.

Зі сторони Регіонального відділення Фонду державного майна України з людьми, які тимчасово, на платній основі, проживають у готелі є постійна комунікація, створена та працює робоча група за участі, зокрема директора «Магнус Трейдінг Україна» та представників ЛОВА - коментує в.о начальника  РВ ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях Оксана Іватьо. 

За результатами продажу у Львові з’явиться сучасний інноваційний інфраструктурний об’єкт, а прихід приватного ефективного інвестора на занедбані, непрацюючі підприємства сприятиме виведенню економіки на новий рівень.

Також Оксана Іватьо зазначила, що з початку війни РВ ФДМУ допомагає з розміщенням внутрішньо переміщених осіб та тісто співпрацює з Львівською військовою адміністрацією. Кошти, які надходять від приватизації держмайна, спрямовуються на пришвидшення перемоги України у Великій війні – підтримку Сил оборони України.

Журналісти Гал-інфо поспілкувались з одним з мешканців, які на даний час проживають в готелі «Власта» на підставі довготермінових договорів оренди.

"Все спокійно. Є повне взаєморозуміння з новим власником, який висловив своє задоволення, що є довгострокові договори оренди, і готель таким чином частково заповнений. До кінця року є укладені договори і ніхто нікого не планує виселяти", - повідомив Гал-інфо пан Олександр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ