Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Уряд погодив підготовку до приватизації ще двох заводів спиртової галузі

Уряд вніс зміни в нормативні акти, необхідні для подальшої приватизації єдиних майнових комплексів державних підприємств "Ічнянський спиртовий завод" та "Червоненський завод продтоварів". Про це інформує Міністерство економіки України.
Фото ілюстративне

Згідно з рішенням, яке прийнято на засідання Кабінету Міністрів України 12 грудня 2023 року, Фонд державного майна України отримав підстави припинити реорганізацію цих заводів та можливість їх приватизувати. Відповідно, кошти з їх продажу надійдуть до державного бюджету України.

Нагадаємо, у серпні цього року Фонд держмайна виставив на приватизаційний аукціон Струтинський спиртзавод на Львівщині зі стартовою ціною 31,3 млн грн.

У вересні найдорожчим за всю історію малої приватизації лотом, який ФДМУ виставив на аукціон, став Зарубинський спиртзавод у Тернопільській області. Стартова ціна — 245,4 млн грн.

Довідково

Постановою КМУ від 28.10.2010 № 672 було погоджено реорганізацію цих двох заводів шляхом приєднання до ДП "Укрспирт". Та реорганізаційні процеси на них не були здійснені.

"Ічнянський спиртовий завод" — підприємство харчової промисловості в місті Ічня Чернігівської області. У січні 2003 року отримав дозвіл розпочати виробництво високооктанових оксигеновмісних добавок до бензину. Також завод виробляв етиловий спирт (в тому числі спирт-ректифікат, спирт «Екстра», спирт «Люкс» і технічний спирт), а також ізоаміловий спирт для потреб хімічної промисловості та барду, лікеро-горілчані вироби. Знаходиться в стані припинення юридичної особи. У 2014 році вже не функціонував.

"Червоненський завод продовольчих товарів" — розташований у селищі Червоне, Житомирська область. Спроможний виробляти органічні розчинники, скломийні рідини на основі технології спиртового виробництва, а також спирт, лікеро-горілчані вироби, лікери, морси, наливки, соки. Як сировина використовується меляса (патока) відходи перероблення цукрового буряка, можливе використання зерна. Знаходиться в стані припинення юридичної особи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ