Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Козацька чайка “Спас” вперше за довгий час здійснить шестиденний похід

Вже в перших числах липня відбудеться похід козацької чайки “Спас”, яку після трирічної перерви знову спустять на воду. На “Спасі” заплановано пройти маршрут від Ізмаїла до Запоріжжя. Капітан запрошує на палубу бажаючих, які люблять трохи екстріму.

Загальна довжина маршруту р. Дунай (м. Ізмаїл) - Чорне море - р. Дніпро (м. Запоріжжя) складає 422 морські милі (780 км), з яких по річці Дунай - 120 км, по Чорному морю - 303 км та по Дніпру - 357 км. Оскільки похід триватиме приблизно 6 діб, під час походу будуть зупинки в Каховці, Чартомлику, де відвідають могилу кошового отамана Івана Сірка, а також кілька діб на о. Хортиця.

Мирон Колодко

Журналістам Гал-інфо вдалося поспілкуватись з капітаном чайки “Спас” Мироном Гуменецьким та отаманом походу Мироном Колодком. Вони розповіли, що “Спас” з залогою братиме участь в різного роду урочистостях, які пов’язані з козацтвом.

Як повідомив Мирон Гуменецький: “Зараз ми б хотіли здійснити цей похід аби привернути увагу на чайку. Їдемо ми на о. Хортиця не просто так, нас запросили на зйомки фільму. Цей фільм про наших патріотичних футбольних фанатів. Я спочатку сам дуже здивувався, проте варто сказати, що вони зробили важливу справу свого часу у 2014 році. Режисер фільму вирішив поєднати нашу героїчну бувальщину і сучасність”.

Мирон Гуменецький - капітан чайки "Спас"

Також капітан розповів, що в них є така ідея в перспективі зробити перегони на веслах по Чорному морі, а якщо точніше від Миколаєва до Батумі. Вже є готовий човен, проте задумка така, щоб він йшов в супроводі саме чайки.

“Нам невідомо чи нам вдасться цього року це зробити, адже сам човен ми маємо, але ця справа все одно потребує певної фінансової підтримки, вкладень. Якщо ж нам вдасться, то буде великий прорив. На наступний рік можна буде щось планувати, можливо запрошувати іноземців. Тому якщо ми це зможемо започаткувати буде дуже цікаво”, - додав Мирон Гуменецький.

Як повідомив отаман походу Мирон Колодко, вони запрошують до участі в поході представників львівських ЗМІ. Бажаючі долучитись до походу на чайці “Спас” можуть телефонувати організаторам заходу:

Мирон Колодко - 067 67 55 023
Мирон Гуменецький - 067 16 53 549

Відео пресконференції на тему походу козацької чайки "Спас" можна подивитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ