Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Козицький отримав від Митрополита Епіфанія Орден Володимира Великого

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Як повідомили 15 липня Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, триває архіпастирський візит очільника ПЦУ Блаженнішого Епіфанія на Львівщину.

Блаженніший Епіфаній відвідав у Львові Меморіалі Героїв Небесної Сотні

ʺДо нашої області завітав Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Епіфаній. Мав велику духовну радість зустрітися із митрополитом і отримати дуже цінну для мене нагороду – Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого. Попросив святительських молитов за здоров’я наших мешканців, за наших воїнів, за весь український народ, який і далі мусить боротися за право бути господарем на своїй земліʺ, - розповів очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

Сьогодні зранку Предстоятель Православної Церкви України разом із головою Львівської облдержадміністрації віддали шану Героям, поклавши квіти до Меморіалу Небесній Сотні, що на пагорбах вулиці Кривоноса у Львові.

ʺЗараз, коли я перебуваю у Львові, вирішив, що це місце потрібно відвідати, щоб віддати шану нашим Героям, завдяки яким без зброї в руках Україна обрала шлях європейського розвитку. Ми повинні далі рухатись тим шляхом і пам’ятати про ці жертви, які були покладені на вівтар нашої незалежностіʺ, - наголосив Баженнійший Епіфаній.

Сьогодні Його Блаженство очолить Божественну літургію у Святогірському чоловічому монастирі Положення ризи Пресвятої Богородиці, який розташований між селами Білий Камінь та Ушня Золочівського району. Також звершить освячення іконостасу і чин оновлення храму.

ʺПринагідно вітаю мешканців Ушні з храмовим празником! Монастир в Ушні має цікаву історію. 1948 року на місцевій Святій Горі сталося диво. Четверо місцевих дітей стали свідками появи Божої Матері. Після цього місцеві побудували тут каплицю. Та в 70-х комуністи її знищили. На щастя, атеїстична радянщина вже в минулому. Люди таки відновили капличку, а згодом збудували літній храму Положення Ризи Пресвятої Богородиці і монастирʺ, - додав Максим Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ