Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Козицький зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні

Сьогодні, 28 лютого, голова Львівської ОДА Максим Козицький зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Ларисою Ґаладзою. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.
Фото: Львівська ОДА

Очільник області в особі Посла подякував Уряду та народу Канади за підтримку українських військових на початку російсько-української агресії і до сьогодні. Окрім того, Максим Козицький наголосив на важливості технічної та гуманітарної допомоги з боку Канади, що надається як на двосторонній основі, так і в рамках міжнародних ініціатив.

“Дуже приємно бачити вас на Львівщині. Канада є дружньою до нас країною, велика подяка Уряду за постійну підтримку України, а також за технічну, політичну допомогу та навчання наших військових”, – зазначив Максим Козицький.

Під час зустрічі, делегацію ознайомили із ростом аграрного сектору на Львівщині завдяки проекту “Розвиток молочного бізнесу в Україні”, який здійснюється за підтримки Уряду Канади.

“Цей  проект здійснюється у два етапи, це консультативні роботи щодо вирощування ВРХ, так і матеріальна  підтримка у співфінансуванні з нашими фермерами. Це дало змогу створити 50 молочних ферм, створити кооперативи, відтак  впродовж проекту створено 9 кооперативів, а загалом їх на сьогодні є 12. Вони утворили велике кооперативне об’єднання “Рівноправність” і загалом в проекті створена лабораторія, необхідна в цій галузі.  Другий етап проекту – це будівництво молокопереробного заводу, який плануємо збудувати у співфінансуванні з Урядом Канади”, -  розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Юлія Шопська.

У відповідь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади зазначила, що Канада і надалі підтримуватиме  українських військових.

“Канада радіє, що може підтримувати Україну на всіх рівнях і я думаю це триватиме і надалі.  Канадським військовим подобається приїжджати на українську землю і вони також переймають знання від українських військовослужбовців, які мають досвід  бойових дій, інший від досвіду наших військових”, - наголосила Лариса Ґаладза.

У межах зустрічі присутні акцентували увагу на  розвитку реформи Національної поліції.  Окрім того обговорили заходи щодо протидії насильству у сім’ях.

“Ми мусимо навчати людей своїм прикладом, не боятися говорити про насильство. Бо це не лише родинні проблеми, але й справа суспільства. Не буде економічного, соціального розвитку, якщо насильство в сім’ях розвиватиметься”, - підкреслила Посол.

На завершення зустрічі сторони обмінялись думками щодо  співпраці із українською діаспорою в Канаді.  Зокрема, наголосили на продовженні співпробітництва в межах Меморандуму між Львівською ОДА та провінцією Альберта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ