Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КПЛ звернувся з відкритим листом до начальника міліції Львівської області, щоб правоохоронці припинили безпідставні перевірки підприємців – Теодор Дяків

Комітет підприємців Львівщини звернувся з відкритим листом до начальника міліції Львівської області, щоб правоохоронці припинили масові, безпідставні перевірки підприємців, — повідомив 21 березня під час прес-конференції голова Львівської обласної асоціації платників податків Теодор Дяків.
За словами голови Громадського форуму Львова Олега Мацеха, підставою для перевірки суб’єктів підприємницької діяльності працівниками управління державної служби боротьби з економічними злочинами (УДСБЕЗ) є наявність оперативно-розшукової справи,  в той час як зараз працівники міліції проводять перевірки підприємців без жодних належних підстав.
„В направленні, відповідно до закону, перевірка суб’єктів підприємницької діяльності працівниками управління державної служби боротьби з економічними злочинами (УДСБЕЗ) може проводитись аж 10 днів, крім цього, в останньому пункті направлення на перевірку вказано, що перелік питань до підприємця є визначеним і може доповнюватись в процесі перевірки. Таким чином правоохоронці можуть фактично на 10 днів паралізувати діяльність будь-якого підприємства, шукаючи факти порушень. Це абсолютно неприпустимо. Міліція приходить до нас на перевірки, не маючи жодних фактів, а наперед звинувачує підприємців у здійсненні протиправної діяльності”, — зазначив Олег Мацех.
Як йдеться у зверненні КПЛ до Віталія Максимова, приходячи на перевірку, співробітники міліції пропонують підприємцям заплатити їм 150-300 доларів США, щоб ті не проводили перевірки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ