Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук: окупований Донбас треба відрізати

Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що контрольовану бойовиками частина Донбасу потрібно повністю ізолювати, поки не з'явиться можливість її звільнити. Про це він заявив в інтерв'ю "Новому времени".

"Є лінія розмежування. ... Цю лінію ми приймаємо як статус-кво, як тимчасову лінію розмежування і перестаємо говорити пусті слова – "гуманізм", "там наші люди живуть", "їм треба допомагати", "ми повинні тут збирати податки і їм допомагати, тому що їм погано". Ми повинні відрізати цю територію на певний час, поки не зможемо її звільнити", – вважає він.

На думку Кравчука, бойовикам потрібно дати можливість покерувати захопленою територією.

"Подивимося, які гроші там будуть ходити. Ми повинні припинити з ними економічні, політичні та інші відносини. Якщо люди, які живуть на непідконтрольної Україні території, хочуть нового життя – нехай знімуть їх [бойовиків] з п'єдесталу, як зняли владу на Майдані в Києві. ... Зніміть і ви, будь ласка, свою небажану владу – і двері для вас відчинені", – сказав він.

Кравчук зазначив, що мінські угоди не виконуються і приносять лише шкоду Україні.

"Тому на лінії зіткнення ми ставимо, незважаючи ні на які мінські угоди, зброю, яку ми вважаємо за потрібне, те військо, яке ми вважаємо за потрібне, і якщо хтось буде сунути ніс за цю територію – ми будемо їх бити зі всієї української ненавистю і говорити їм: "Не лізьте", – запропонував екс-президент.

Він також заявив, що Донбас завжди був проблемним і ще під час його президентської кампанії люди там дивилися на нього з ненавистю.

"Вони говорили мені дуже образливі слова: "Ви придумали Шевченка, ви придумали Лесю Українку, ви придумали якусь українську мову". Я все це терпів. Я знав, що там є частина людей, які дивляться тільки в одну сторону – в Росію, і будуть довго дивитися", – розповів він.

Українська правда

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ