Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кремль заявив про можливу зустріч Путіна і британського прем’єра Терези Мей

Президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей погодилися зустрітися «в найближчому майбутньому», щоб спробувати поліпшити відносини між Москвою і Лондоном. Про це йдеться в повідомленні Кремля за підсумками телефонної розмови двох лідерів, що відбулася 9 серпня з ініціативи британської сторони.

У Москві також заявили, що зустріч Путіна і Мей можлива в Китаї, де на початку вересня відбудеться саміт «Групи двадцяти».

Речник голови британського уряду вказав у повідомленні про цей діалог, що Москва і Лондон стикаються зі спільними загрозами з боку терористів, а також що співпраця в галузі авіаційної безпеки є життєво важливою частиною зусиль у боротьбі з тероризмом.

Відносини між Росією і Великобританією були ускладнені ще від часу смерті в 2006 році в Лондоні колишнього співробітника російських спецслужб Олександра Литвиненка, і далі погіршувалися через розбіжності з приводу подій в Україні та Сирії, через заяви Лондона про різке збільшення польотів російських бомбардувальників поблизу британського повітряного простору тощо.

На початку серпня в телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком очільниця британського уряду Тереза Мей заявила, що позиція її країни щодо санкцій проти Росії залишається незмінною. Санкції будуть продовжені до повного виконання мінських домовленостей про врегулювання ситуації на сході України, запевнила прем’єр.

Наприкінці липня Тереза Мей назвала Росію реальною загрозою. Вона висловила впевненість, що незаконна анексія Криму підтверджує бажання президента Росії Володимира Путіна підірвати норми міжнародного права.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ