Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

КРУ виявило фінансових порушень на 2,3 млн грн на «Сокальському шахтоспецмонтажно-налагоджувальному підприємстві»

Контрольно-ревізійним управління у Львівській області здійснило ревізію у державному відкритому акціонерному товаристві "Сокальське шахтоспецмонтажно-налагоджувальне підприємство". Виявлено фінансові порушення на загальну суму 2,3 млн грн. Зокрема, внаслідок неефективних управлінських рішень підприємство втратило 592,0 тис. грн, на 1,5 млн грн завищено розмір дебіторської заборгованості та інші операційні витрати на 203 тис. грн. Про це повідомила прес-служба КРУ у Львівській області.

Так, ще в 2005-2006 роках 16 різних підприємств заборгували товариству 592,0 тис. грн. Однак товариство не намагалося повернути позичені кошти, не проводило відповідної претензійно-позовної. В результаті – 592,0 тис. грн втрачено, оскільки минув термін позовної давності.

Без належної процедури, лише на підставі наказу керівника підприємства ще 12 дебіторам було списано 203 тис. грн заборгованості, яка обліковувалась з 2005 року.

Треба зауважити, що відповідно до ухвал Господарського суду Львівської області товариство визнано банкрутом. Для відновлення його платоспроможності проводиться процедура санації і втрачені кошти не були б зайвими.

Разом з тим, по бухгалтерському обліку шахтоспецмонтажно-налагоджувального підприємства рахувалась дебіторська заборгованість по розрахунках з іншим підприємством у сумі 1540,0 тис. грн. Однак первинних документів, які б її підтверджували, не виявилось. Це дало змогу ревізорам взагалі поставити під сумнів її існування і загалом стверджувати про завищення розміру дебіторської заборгованості на 1,5 млн грн.

За наслідками ревізії на керівника підприємства складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164-2 КУпАП.

Посадові особи підприємства відмовились підписувати акт ревізії.

Матеріали ревізії передано у прокуратуру Сокальського району.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ