Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кримчан з українським паспортом примушують заповнювати міграційні картки

Російські окупанти змушують кримчан з українським паспортом при в'їзді на півострів з материкової частини України заповнювати міграційні картки. Про це на сторінці у Facebook повідомляє кримська правозахисна група Crimea Human Rights Group.

"З 30 січня на кримському кордоні, за словами російських прикордонників, "нове правило": при в'їзді до Криму з материкової частини України з українським паспортом, навіть за наявності кримської прописки, російські прикордонники вимагають кримчан заповнювати міграційну картку", - йдеться в повідомленні організації.

Таку інформацію Crimea Human Rights Group отримала від кримчан, які 30 і 31 січня поверталися додому в Крим з інших регіонів України. Крім того повідомляється, що кримських громадян України допитують, що вони робили на материковій території.

"Інші кримчани написали правозахисникам, що їх на виїзді попередили на російському кордоні, що якщо вони будуть заїжджати в Крим за українськими паспортами, їм доведеться заповнювати міграційні картки", - додають в правозахисній організації.

Зазначається, що раніше російські окупанти дозволяли кримчанам в'їжджати на півострів за українськими паспортами без міграційної картки, у разі якщо вони мають місцеву прописку.

Нині ж експерти наголошують: "Такими діями кримчанам створюються умови, за яких вони змушені будуть отримувати російські паспорти для того, щоб безперешкодно перебувати в себе вдома у Криму, оскільки в іншому разі їх термін перебування на півострові влада обмежить до 90 днів". 

Нагадаємо, 25 січня місія Ради Європи прибула до Криму, аби промоніторити порушення прав людини. Делегацію очолив швейцарський дипломат Жерар Штудман.

Проукраїнські активісти на півострові, у свою чергу, доповіли представникам Ради Європи про витіснення всього українського з окупованого Криму.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ