Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кримські татари перекриють адмінкордон з Кримом 20-21 вересня, - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров заявив, що активісти мають намір 20-21 вересня перекрити адміністративний кордон з Кримом.
Фото - Державна прикордонна служба України.

Таке він заявив у ході погоджувальної ради керівництва Верховної Ради, а також лідерів і керівників фракцій і груп парламенту в понеділок у Києві, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Або 20 вересня, або 21 ми перекриваємо цей кордон. Рішення нами це прийнято", - заявив Чубаров.

Він пояснив, що таке рішення кримських татар пов'язано не тільки з тим, що в Криму здійснюються репресії проти представників народу, коли "людей саджають за грати, знущаються над ними, люди зникають", а й з тим, що "питання Криму відходить на другий план", у тому числі на міжнародних переговорах, а також із тим, що "невдалі дії уряду заподіюють додаткові страждання людям".

8 вересня лідери кримськотатарського народу Джемілєв, Чубаров і віце-президент Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямов на прес-конференції в Києві оголосили про підготовку акції "Громадянська блокада Криму".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко та прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримують ідею кримських татар щодо економічної блокади окупованого Кримського півострова. 

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ