Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кривий Ріг: ТВК відмовила за всіма 10 скаргами «Опори»

Криворізька міська виборча комісія відхилила всі 10 скарг, які подала обласна організація Громадянської мережі «Опора». Рішення про це були ухвалені на засіданні міськвиборчкому з різних причин, зокрема, через неправильне оформлення скарг, заявили в комісії.

Водночас у регіональному представництві «Опори» Радіо Свобода повідомили, що готуються оскаржувати рішення ТВК в суді. Як зазначив координатор виборчих програм «Опори» в області Сергій Федько, також за фактами, викладеними у скаргах, планують повторні звернення до поліції.

«Щодо всіх скарг ухвалено відмови, ми вважаємо, з формальних причин: неправильне оформлення, неналежний суб’єкт звернення тощо. Головне – наші скарги не задоволені, комісія не визнала фактів порушень, відповідно, не буде звернення до поліції, як ми того вимагали. Але це не позбавляє нас права оскаржувати рішення комісії про відмову в суді, як тільки ми отримаємо на руки її постанови. По-друге, ми плануємо звернутись до правоохоронців, щоб поліція розслідувала факти порушень», – сказав Радіо Свобода Сергій Федько.

Хоча результати виборів оголошені, в «Опорі» вважають, що зафіксовані порушення мають бути розслідувані, «аби упередити їх на майбутнє».

29 березня Дніпропетровська обласна організація Громадянської мережі «Опора» подала до Криворізької міської виборчої комісії 10 скарг на порушення в день позачергових виборів міського голови. За інформацією представника «Опори», скарги стосувались порушень і під час виборчої кампанії, і в день голосування, зокрема, виявлення на дільницях ручок зі зникомими чорнилами, перешкоджання спостерігачам, організованого підвезення виборців на дільниці тощо.

28 березня ввечері Криворізька міська виборча комісія оприлюднила офіційні дані, за якими на виборах мера міста переміг чинний міський голова Кривого Рогу, самовисуванець Юрій Вілкул, набравши 74,18% голосів. На другому місці висуванець «Самопомочі» Семен Семенченко – 10,92% голосів, на третьому Світлана Сова від «Сили людей» – 4,67%, на четвертому Микола Колесник від «Укропу» – 4,36% голосів. Решта кандидатів набрали по менш ніж 3% голосів. Явка виборців склала 55,93%.

27 березня у Кривому Розі відбулись позачергові вибори міського голови. На посаду мера претендували 15 кандидатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ