Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кулеба обговорив зі главою МЗС Польщі імпорт зерна з росії до ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори зі своїм польським колегою Радославом Сікорським. Зокрема сторони обговорили імпорт російського зерна на ринок Євросоюзу.

Про це Дмитро Кулеба повідомив у соцмережі X.

Очільник українського МЗС подякував польському Сікорському за відстоювання важливих рішень щодо України в Конгресі Сполучених Штатів.

Також міністри обговорили нещодавній спеціальний саміт із підтримки України, який відбувся у Парижі. Кулеба привітав початок дискусії про посилення підтримки України та наголосив на важливості вжиття рішучих заходів без зволікання.

"Ми зосередилися на шляхах збільшення поставок зброї в Україну, з особливим акцентом на артилерійські боєприпаси та протиповітряну оборону на передовій, щоб краще захистити наші війська від російської авіації та атак безпілотників", — йдеться у дописі Кулеби.

Також, за словами глави української дипломатії, вони із польським колегою відзначили взаємодію між профільними міністерствами обох країн у пошуку шляхів вирішення ситуації на українсько-польському кордоні.

"Я також наголосив на важливості приділення більшої уваги до дестабілізаційних наслідків імпорту російського зерна на європейський ринок", — додав Кулеба.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ