Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Купити овочі в Польщі можна у два рази дешевше, ніж в Україні

Ціни на овочі в Україні, незважаючи на зниження, яке відзначалося останнім часом, залишаються значно вищими, ніж у сусідній Польщі. Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової  інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
  За його словами, у цій ситуації не доводиться дивуватися зростанню поставок польської овочевої продукції на ринок України, зокрема, і на львівський  останнім часом.
Найбільша різниця в цінах на львівських ринках та Польщі відзначена шодо пекінської капусти, ціни на яку на львівських  ринках майже в 3 рази перевищували рівень цін на "пекінку" на оптовому ринку столиці Польщі "Броніше". Істотна різниця відзначена також у цінах на білокачанну капусту і цибулю, які  відповідно в 2,2 і 2,1 рази дорожчі. Відзначимо також, що купити буряк на оптовому ринку "Броніше" можна за 1,23 грн/кг, у той час, як ціни на нього на львівських ринках становили 2 – 2,60 грн/кг – сказав Сергій Гавришев.
Як зауважує Сергій Гавришев, тільки тепличні томати на львівських ринках  коштують на цей час на 35% менше, ніж у Польщі. За інформацією служби цінового моніторингу Проекту аграрного маркетингу, порівняно невисокі ціни на томати можна пояснити постійною конкуренцією з боку турецького помідора, який регулярно постачається на український ринок.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ