Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Prometheus запустив курс про "Сексуальну освіту"

Prometheus презентував перший в Україні масовий безкоштовний онлайн-курс «Сексуальна освіта». Курс є інтерактивним посібником, який дає підліткам відповіді на найпоширеніші запитання про секс, розвіює усталені міфи та допомагає батькам розпочати розмову на тему сексу з дітьми.

Формат курсу – відеолекції, онлайн-тест та форум, на якому можна анонімно поставити запитання фахівцям Фонду. До створення курсу були залучені відомі спеціалісти в галузі медицини та психології, а у запису відеолекцій взяли участь популярні телеведучі та лідери думок.

Лекторами курсу стали телеведучі В'ячеслав Соломка, Кароліна Ашіон та Уляна Пчолкіна, шеф-редактор журналу XXL Дмитро Максютенко, акторка Карина Гаврилюк, психолог Вікторія Любаревич-Торхова, лікар Тетяна Шевчук та психотерапевт Ольга Семенова, тренер-консультант Валентин Бобруйко, громадські активісти Яна Панфілова та Даня Столбунов, директорка Фонду Олени Пінчук Ольга Руднєва.

Курс розрахований, перш за все, на підлітків, які тільки-но починають цікавитися питаннями власної сексуальності та відкривають для себе нові сексуальні практики. Тому інформація курсу є максимально легкою для сприйняття, та одночасно – спирається на експертизу фахівців у галузі медицини, психології та сексуальної освіти. Кожен, хто пройшов курс та відповів на контрольні запитання, отримає сертифікат.

Також курс буде корисним для батьків та вчителів, які мають намір встановити довірчі стосунки з дітьми. Батькам можна переглядати лекції курсу «Сексуальна освіта» разом з дітьми як початок розмови про секс.

Курс створений у партнерстві Фондом Олени Пінчук та онлайн-платформою Prometheus. Фонд має багаторічний досвід роботи з молоддю та їх батьками у профілактиці ВІЛ/СНІДу, просуванні здорового способу життя та безпечного сексу. Prometheus є найбільшою в Україні платформою, яка публікує безкоштовні масові онлайн-курси та надає безкоштовний доступ до них всім охочим.

Курс розглядає не лише фізіологічні та емоційні аспекти сексу – велику увагу приділено практичним питанням безпеки, взаємодії з однолітками та батьками.

Окрім базових знань та навичок, автори розкривають найактуальніші теми, що диктуються сьогоденням та навіть майбутнім. Вони закликають не лише вивчати своє тіло та прислухатися до власних бажань і потреб, але й вчитися адекватно реагувати на різноманіття поглядів і вподобань інших людей.

Osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ