Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Курсанти військових інститутів Одеси та Харкова з вересня продовжать навчання у Львові

Курсанти військових інститутів Одеси та Харкова з вересня продовжать навчання у Львові — повідомив „Гал-info” працівник прес-центру ЗОК Дмитро Гуцуляк. За його словами, 17 серпня до Львова прибуде приблизно 850 курсантів ІІ та ІІІ курсів Одеського інституту Сухопутних військ та Харківського інституту танкових військ при Національному технічному університеті „Харківський політехнічний інститут”, які закінчать своє навчання у військовому інституті при „Львівській політехніці”. Власне, з вересня цей інститут стане базовим вищим навчальним закладом Сухопутних військ України й носитиме назву „Львівський інститут СВУ”.
Щоб перевірити готовність військового інституту до численних змін, 25 липня Львів відвідала делегація представників Одеського інституту сухопутних військ і Харківського інституту танкових військ імені Верховної Ради України, а також Командування сухопутних військ Збройних Сил. Делегація дійшла висновку, що у військовому інституті „Львівської Політехніки” є належна матеріально-технічна та наукова база для підготовки фахівців Сухопутних військ для всієї України.
З вересня 2006 року у військовому інституті „ЛП” враховуючи і новоприбулих курсантів, за словами Дмитра Гуцуляка, навчатиметься приблизно 1500 осіб. В цьому інституті буде створено кілька нових факультетів та кафедр. Зокрема, факультет ракетної військової артилерії, кафедри аеромобільних військ та бронетанкової техніки.
Як зазначив Дмитро Гуцуляк, курсанти VI курсу Одеського ІСВ та Харківського ІТВ закінчать навчання у своїх містах. Через рік же ці два військові інститути закриють в рамках реорганізації Збройних Сил України. На перший курс молоді люди, які обрали собі професії фахівців сухопутних військ, цього літа вступали тільки у Львівський інститут, як і минулоріч, на Яворівському полігоні. За словами Гуцуляка, за підсумками вступних іспитів курсантами першого курсу військового інституту стало 200 осіб.
Разом із курсантами до Львова перейде і частина викладацького складу Одеського та Харківського військових університетів. Щоправда, скільки саме це буде осіб, наразі не з’ясовано.
Як наголосив працівник прес-центру ЗОК, військовий інститут „Львівської Політехніки” має достатні умови, щоб забезпечити всіх новоприбулих помешканням. Курсанти мешкатимуть в курсантських гуртожитках-казармах на базі інституту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ