Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

КВУ розгортає повномасштабне спостереження за місцевими виборами 2020 за підтримки ЄС

За підтримки ЄС всеукраїнська громадська організація «Комітет виборців України» (КВУ) розгортає повномасштабне спостереження за місцевими виборами в Україні. В рамках спостереження також проводиться просвітницька кампанія для виборців «МІСЦЕВІ_2020».

Метою спостереження є надання громадянам та суб’єктам виборчого процесу об’єктивної і неупередженої інформації про перебіг виборчої кампанії, дня виборів та підрахунку голосів. Просвітницька  кампанія спрямована на роз’яснення виборцям особливостей місцевих виборів, зокрема, правил заповнення  виборчих бюлетенів та вимог до проведення виборів в умовах пандемії. Діє гаряча лінія КВУ для виборців за номером 0800  212 575.

Пан Матті Маасікас, Посол ЄС в Україні зазначив: «Неупереджений моніторинг  виборів, у тому числі неурядовими організаціями, який вже став традицією в Україні, сприяє зміцненню демократичних  інститутів та демократичній легітимності результатів виборів».

«25 довготермінових спостерігачів, понад 1000 спостерігачів у першому турі, а також понад 500 у другому турі  будуть спостерігати за днем голосування та підрахунком голосів на місцевих виборах, виявляючи і попереджаючи порушення» ‒  прокоментував Генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

«Важливим є внесок Європейського Союзу у зміцнення демократичних процесів в Україні, зокрема, в аспекті  підтримки місії спостереження за місцевими виборами», - прокоментував Заступник Голови ЦВК Сергій Дубовик.  «ЦВК високо цінує 25 річний досвід КВУ у спостереженні за виборчими процесами», - додав він.

Завдяки проекту про результати незалежного спостереження за перебігом виборчої кампанії буде поінформовано  понад 5 млн виборців, що дозволить підвищити довіру виборців до результатів голосування. Крім того, виборці  зможуть отримати інформаційну підтримку через гарячу лінію КВУ, на якій юристи організації дадуть відповіді на запитання громадян та суб’єктів виборчого процесу. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ