Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ: Які фракції пропустили найбільше голосувань у грудні?

Комітет виборців проаналізував участь парламентських фракцій та груп у голосуваннях Верховної Ради в грудні, - інформує прес-служба КВУ.

Показники участі в голосуваннях суттєво відрізнялися в залежності від того, до якої політичної сили входять народні депутати.

Так, найчастіше брали участь в голосуваннях (голосували ʺзаʺ, ʺпротиʺ чи ʺутримавсяʺ) народні депутати від ʺСлуги Народуʺ, ʺГолосуʺ та ʺЄвропейської солідарностіʺ. Натомість суттєво рідше голосували депутати від ʺОпозиційної платформи – За життяʺ та ВО ʺБатьківщинаʺ.

В середньому народні депутати від ʺСлуги Народуʺ взяли участь в 86% голосувань Ради, депутати ʺГолосуʺ - 85%, ЄС – 79%. Тобто, як правило, один народний депутат від цих політичних сил брав участь у 8 із 10 голосувань Ради (натискав ʺзаʺ, ʺпротиʺ чи ʺутримавсяʺ).

Суттєво нижчі показники голосувань в депутатів ОПЗЖ та ВО ʺБатьківщинаʺ, які взяли участь лише в 62% голосувань Ради.

ʺСеред народних депутатів існує неформальний поділ голосувань на технічні та важливі. До перших відносяться голосування за поправки та процедурні питання прийняття законів. Тому досить часто народні депутати долучаються лише за голосування безпосереднього за прийняття законів, тоді як ʺтехнічніʺ голосування ігнорують. Також досить часто народні депутати не беруть участь в голосуваннях Ради, оскільки знаходяться в опозиції і в такий спосіб демонструють свою політичну позицію. Це також пояснює різницю в показниках голосувань серед різних фракційʺ, - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Всього в грудні відбулося 532 голосування ВР. Зокрема, за цей час було прийнято Виборчий кодекс, внесено зміни щодо статусу учасників бойових дій, підтримано так званий закон про легалізацію видобутку бурштину та прийнято низку інших законодавчих актів.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, раніше КВУ повідомляв, що лише половина депутатів відвідали всі засідання Ради в грудні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ