Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ: лише половина депутатів відвідали всі засідання Ради в грудні

Комітет виборців проаналізував відвідування народними депутатами України, парламентськими фракціями та групами пленарних засідань Верховної Ради у грудні. Про це інформує прес-служба КВУ.

Всього за місяць відбулося чотирнадцять пленарних засідань. Із 423 народних депутатів всі засідання відвідали лише 240 депутатів або 56% від складу Ради. Ще 141 депутат відвідав 10-13 засідань, 40 депутатів – 9 і менше засідань.

Серед фракцій ВРУ найвищі показники відвідуваності у ʺСлуги Народуʺ, ʺЄвропейської солідарностіʺ та ʺГолосуʺ. В середньому на засіданнях Ради були зареєстровані 82% депутатів ʺСлуги Народуʺ, 75% – ʺЄвропейської солідарностіʺ та 75% - ʺГолосуʺ.

Нижчі показники відвідування в групи ʺЗа майбутнєʺ – в середньому в Раду ходили 70% депутатів групи.

У ʺОпозиційної платформи – За життяʺ показники відвідування на рівні 63%, ВО ʺБатьківщинаʺ - 60%.

ʺУ порівнянні із листопадом кількість депутатів-прогульників дещо зросла. Якщо в листопаді всі пленарні засідання Верховної Ради відвідали 299 депутатів, то в грудні – лише 240. При цьому в грудні відбулася низка важливих голосувань. Зокрема, було прийнято Виборчий Кодекс, було внесено законодавчі зміни в частині депутатської недоторканності, прийнято закони про статус учасників бойових дій та щодо протидії відмиванню коштівʺ, - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

У порівнянні із листопадом показники ʺГолосуʺ дещо зменшилися (із 83% до 75%), натомість дещо зросли показники ʺСлуги Народуʺ (із 80% до 82%), ЄС (із 69% до 75%), ʺБатьківщиниʺ (із 57% до 60%), групи ʺЗа майбутнєʺ (із 52% до 70%) та ОПЗЖ (із 61% до 63%).

Інформація за даними електронної реєстрації. Всього в грудні було проведено 14 пленарних засідань.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, комітет виборців проаналізував показники участі народних депутатів у голосуваннях Верховної Ради в грудні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ