Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Спорт

Київ витратить 25 млн грн на проведення фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА

Сьогодні під час засідання постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати підтримали проект рішення «Про затвердження договору про проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА 2017-2018», - прес-служба Київради.

Відповідно до Договору, укладеного між Союзом європейських футбольних асоціацій та київською владою, місто зобов’язалося провести урочистий прийом на честь учасників офіційних делегацій, організувати всі заходи, пов’язані з локаціями, а також забезпечити належний зовнішній вигляд міста. Йдеться про прикрашення Києва символікою УЄФА та прапорцями в стилі фіналу із зображенням футболістів 4 команд. За попередніми розрахунками, це коштуватиме 25 мільйонів гривень.

«Всі ці витрати, згідно з Договором, бере на себе Київ. Експерти порахували, що місту це обійдеться до 25 мільйонів гривень. А це не 200 мільйонів, які ми виділяли на організацію Євробачення. Решта витрат – за УЄФА. Щодо дохідної частини: ми очікуємо на 150 тисяч іноземних туристів, які в середньому будуть витрачати 100 євро в день. Адже житимуть вони в київських готелях, будуть харчуватися у київських ресторанах. Отож помножте кількість туристів на їхні витрати і на 4 дні перебування у столиці. Виходить значна сума, яка зайде в економіку Києва», – наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ