Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київ заборонив міськраді виділяти кошти Львівському притулку для тварин

Київ заборонив міськраді виділяти кошти Львівському притулку для тварин «Милосердя» — про це «Гал-info» повідомив колишній депутат Львівської міськради, експерт з питань екології Мирон Колодко. Нагадаємо, рішенням сесії Львівської міської ради притулку для тварин мали виділити 75 тис. грн. Однак з Міністерства охорони навколишнього середовища прийшов лист, в якому йдеться про те, що кошти з фонду охорони навколишнього природного середовища, з якого власне і мали виділити гроші притулку, не можуть використовуватися на потреби безпритульних тварин.
 «Київ не хоче зрозуміти наших проблем, однак я нещодавно розмовляв із заступником міського голови з питань фінансів Любов’ю Максимович і вона запевнила, що попри все, гроші притулку таки виділять», — наголосив Мирон Колодко.
 Справді, як запевнив «Гал-info» начальник ветеринарного відділу Львівської міської ради Ігор Угрин, фінансове управління міськради шукає всі можливі шляхи, щоб таки знайти кошти для притулку. Проте вже не з фонду охорони навколишнього природного середовища через заборону з Києва.
 Притулок для бездомних тварин «Милосердя» у Брюховичах є єдиним у західному регіоні України та існує уже 9 років. У ньому знаходять порятунок близько 200 безпритульних собак та приблизно два десятки кішок. Притулок є альтернативою діяльності санітарної міської служби відлову безпритульних тварин та знищення їх струмом. Останнім часом завдяки підтримці ЗМІ для багатьох тварин з притулку було знайдено нових господарів.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ