Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Київ зробив конкретну пропозицію для звільнення Козловського, терористи відмовилися

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що під час переговорів у Мінську українська сторона зробила конкретну пропозицію щодо звільнення кількох важкохворих заручників, зокрема, релігієзнавця й історика Ігоря Козловського, сепаратисти відмовилися.

За її даними, у Козловського значно погіршилося здоров’я.

«На жаль, отримали категоричну відмову від представників ОРДЛО. Так само поки що немає компромісу щодо наших пропозицій щодо звільнення 57 інших заручників, утримання яких підтвердили ОРДЛО. Вони вимагають звільнити понад 700 людей (з кожним засіданням все більше), що здійснили злочини проти України, в тому числі важкі», – написала вона на своїй сторінці в Facebook,

Геращенко додала, що українська сторона «не втрачає надії знайти компроміс».

Сепаратисти повідомили про завершення переговорів гуманітарної підгрупи, проте про результати засідання вони не повідомляють.

Наприкінці січня бойовики затримали 60-річного вченого-релігієзнавця,професора Ігоря Козловського. Він ані на день не виїжджав із Донецька з самого початку конфлікту – доглядав за своїм тяжкохворим сином, прикутим до інвалідного візка. Ігор Козловський, окрім занять науковою діяльністю, був одним з активних прихильників мирного співіснування в Україні парафіян різних церков.

За останніми офіційними даними СБУ, в заручниках у сепаратистів на Донбасі перебувають 109 українських громадян. Точне місце перебування відоме лише 57 заручників.

Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ