Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Київстар» зберіг дані про розмови абонентів під час Майдану

Мобільний оператор «Київстар» не зміг роз'яснити рішення Печерського районного суду від 2017 року щодо накладення арешту та заборони користування всіма носіями інформації для знищення або зміни інформації за період від 29 листопада 2013 року по 16 березня 2014 року, - Громадське.

Відповідну ухвалу опублікував Олег Бабич.

Він стверджував, що Департамент спецрозслідувань ГПУ, який займається справами Майдану, нібито прослуховує всіх абонентів оператора.

Керівник Департаменту Сергій Горбатюк пояснив, що насправді в ухвалі йдеться про збереження даних.

«Через те, що оператори зберігають інформацію про з'єднання тільки 3 роки, а потім знищують, то з врахуванням збігу 3 років, ми через суд заборонили їм знищувати інформацію за період листопада 2013 року — лютого 2014 року. Все. Вона в них зберігається і ми за необхідності за рішенням суду беремо інформацію за необхідності», — повідомив він.

В апеляційній заяві оператор просить чіткого роз'яснення щодо носів інформації.

«На думку автора апеляції, відсутність ідентифікації майна, яке підлягає арешту, та його переліку призводить до суб'єктивного сприйнятті змісту ухвали слідчого судді особою, у власності та/або у розпорядженні якої є майно, на яке накладено арешт, що за своїм змістом та формою суперечить КПК України», — повідомляється в ухвалі про відмову, також там йдеться, що зазначена в ухвалі Печерського суду про арешт майна заборона на знищення інформації викликає непорозуміння, оскільки інформація не є майном.

«Киівстар не знав як виконувати. Бо для них треба було додаткові кошти залучати», — пояснив Горбатюк.

Прокурор додав, що інформація дійсно залишилася без змін.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ