Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Київводоканал» збирається підвищити тариф на 50% на водопостачання

«Київводоканал» збирається підвищити тариф на 50% на водопостачання. Аргументує зростанням ціни на електрику та паливно-мастильні матеріали, відтік кадрів та загрозу фінансових і технічних наслідків.

«Київводоканал» має намір підвищити тарифи на постачання холодної води та водовідведення у 2019 році майже на 50% – до 23,17 гривень за кубометр. Чиновники водоканалу аргументують перегляд ціни на воду зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань і ремонтів основних засобів. 

Разом з тим, керівництво підприємства наголошує, що нижчий тариф може призвести до наслідків як  технічного, так і фінансового характеру. Окремо чиновники турбуються про відтік кадрів з підприємства. Вихід вони бачать у підвищенні тарифу для населення. Іншими словами – за рахунок пересічних людей керівництво намагається вирішити усі питання: кадрові та фінансові.

Голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин упевнений, що процес підвищення тарифу на водопостачання у столиці без реакції влади може запустити ланцюгову реакцію зростання тарифів по всій країні. Підвищення тарифу на водопостачання та водовідведення майже на 50% не можна обґрунтувати зростанням вартості електроенергії і паливно-мастильних матеріалів. Ні електроенергія, ні паливно-мастильні матеріали у півтора раза подорожчати відразу не можуть.

"Підвищення тарифу на водопостачання води незрозумілої якості є неприйнятним. Громадяни України, а не тільки столиці, повинні отримати інформацію від уряду про якість води та вартість води в залежності від якості", - переконаний Орест Матвіїшин.

«Наш край» вважає, що уряд має терміново втрутитись у ситуацію, коли місцева влада у змові з постачальниками послуг ЖКГ, без прозорого обґрунтування та обговорення з громадою, відчутно підвищують тарифи. У ситуації безвідповідального невтручання уряду будь-яка монополія може намалювати план «зі стелі» та обґрунтувати нові тарифи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ