Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ланет» вимкнув телеканали групи «Інтер» зі своєї мережі

11 січня провайдер кабельного телебачення «Ланет», як і обіцяв, вимкнув телеканали Inter Media Group зі своїх мереж у Києві, Івано-Франківську та Калуші, - Детектор медіа.

У зв’язку зі зміною наповнення пакетів телеканалів, в абонентів «Ланету» в Києві були труднощі з доступом до кабельного ТБ – їм потрібно було провести переналаштування каналів.

Як повідомляє «Ланет» на своєму сайті, у Києві в соціальному пакеті «Ланету» канали «Інтер», НТН, К1, К2, «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм» і Euronews були замінені на «Індиго TV», A-One, «ПравдаТУТ», ATR і телеканал Z (ZIK). У пакеті «База+» канали Inter Media Group в аналоговому форматі були замінені на вищеперелічені, а також Sony Sci-Fi, Nick Junior, Duck TV, «Спорт 2», HD Fashion, «Епоха».

В Івано-Франківську та Калуші в соцпакеті канали Inter Media Group були замінені на «Індиго TV», «ПравдаТУТ», «Pro Все», English Club, «Малятко TV», М2, «Чорноморська ТРК», ATR і телеканал Z (ZIK). А в пакеті «База» крім вищеперелічених змін відбулися ще такі: канали «Малятко TV», Перший автомобільний, English Club замінені на Sony Sci-Fi, Nick Junior, SET.

Нагадаємо, 1 січня 2017 року набув чинності закон про зміну складу універсальної програмної послуги (УПП). Згідно з ним, до складу УПП увійшли телерадіопрограми ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (нині в процесі створення), парламентського телеканалу «Рада», а також місцеві та регіональні ефірні аналогові й цифрові телеканали, що мовлять у межах не більш як однієї області та не здійснюють ретрансляції програм інших мовників і не володіють іншими ліцензіями на ефірне мовлення в інших областях. Натомість загальнонаціональні комерційні телеканали вилучені зі складу УПП та перейшли до договірних відносин з провайдерами.

30 грудня провайдер платного ТБ «Воля» заявила про досягнення домовленості про ретрансляцію з усіма медіагрупами України.

31 грудня директор українського провайдера «Ланет» Мар’ян Івасюкзаявив, що його компанія домовилася з трьома із чотирьох найбільших в Україні медіагруп. Поза межами угоди залишилася Inter Media Group. Він також анонсував вимкнення телеканалів Inter Media Group з 11 січня.

4 січня медіагрупа «1+1 медіа» повідомила, що близько 95% кабельних операторів переуклали договори про співпрацю з групою.

11 січня медіагрупа StarLightMedia повідомила про домовленість з провайдерами, які сукупно охоплюють 90% абонентів платного ТБ. З деякими переговори тривають.

Українські медіагрупи також розробили сайт TeleMaster, завдяки якому можна знайти провайдера, який показує українські канали в будь-якому місті країни.

Детектор медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ