Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Латвія поділиться зі Львовом досвідом в управлінні відходами

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з новопризначеним послом Латвійської Республіки в Україні Ілгварсом Клявою. Обговорили, зокрема, проєкти у сфері управління відходами у Львові та містах Латвії, домовились про обмін досвідом та подальше поглиблення співпраці.
фото - пресслужба ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Так, Андрій Садовий розповів латвійській делегації про стан будівництва сміттєпереробного заводу та рекультивації Грибовицького полігону, а також сортування та переробки органічних відходів.

«Дякую, що ви приділили увагу питанням екології. Сьогодні ми інвестували близько 100 млн євро у заходи в сфері управління відходами. Перший елемент – це рекультивація існуючого полігону, наступного року ми завершуємо технічну рекультивацію та розпочинаємо біологічну. Ваш досвід у цьому питанні для нас дуже важливий, тож було б дуже пізнавально для нашої команди – відвідати та Латвію та перейняти його, побачити на власні очі. Другий елемент – це сміттєпереробний завод, який ми будуємо. Станцію компостування ми вже зробили – це перший етап. І третій елемент – проєкт з отримання біогазу та перетворення його у власну електроенергію. Ми були б дуже вдячні за хороші поради. Поводження з відходами для України – це велика проблема, яку потрібно вирішувати у всіх містах», – розповів міський голова.

На зустрічі були присутні також представники компанії SIA Eco Baltia vide – одного з найбільших у Латвії підприємств з переробки відходів, що виконує повний цикл утилізації відходів – від збору до переробки. Вони запросили львівську команду, яка займається управлінням відходами, на свої об’єкти, аби поділитись корисним досвідом.

На завершення зустріч посол відзначив позивні враження від роботи в Україні. «Нам подобається Україна, подобається Львів. До речі, тішить інтерес мешканців Риги та львів’ян одне до одного – про це свідчить заповненість авіарейсів з одного міста в інше навіть зараз, взимку. Ми сповнені позитивних вражень, радію таким товариським стосункам між нашими державами. Вірю, що вони лише поглиблюватимуться, зокрема й у сфері бізнесу», – зазначив він.

Нагадаємо, 8 вересня мер Львова подякував послу Латвії в Україні Юрісу Пойкансу за співпрацю – це був прощальний візит дипломата на посаді очільника посольства. До слова, у Львові Почесне консульство Латвії (почесний консул – Володимир Гарцула) працює з 2005 року. У березні 2018 року в місті провели Дні Латвії, присвячені 100-літтю країни та 25-річчю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Латвією.

Ілгварс Клява – посол Латвії в Україні, призначений у вересні 2021 року. Досі працював у посольстві в Австрії, був у складі делегації Латвії в ОБСЄ та НАТО, був директором кількох департаментів у МЗС Латвії, послом у ФРН, Кувейті, Польщі, Румунії та Болгарії. Серед особистих нагород – відзнаки Кабміну та МЗС Латвії, орден за заслуги перед ФРН, звання Великого офіцера Ордену Вієстурса (ІІ ступінь) та Командора Ордену Хреста за заслуги перед Республікою Польща.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ