Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Латвія запроваджує режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю

Уряд Латвії з 11 серпня оголосив режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю через наплив мігрантів.
Фото: Silvija Smagare

Про це повідомляє видання пише Delfi, - передає Радіо Свобода.

Зазначається, що режим буде діяти до 10 листопада.

Прикордонникам дозволили застосовувати фізичну силу і спеціальні засоби, щоб повертати до Білорусі людей, які незаконно перейшли кордон. Їм допомагатимуть військові та поліція.

Державна прикордонна охорона та Управління у справах громадянства й міграції зможуть у спрощеному порядку закуповувати товари першої необхідності, продукти харчування для мігрантів. Полегшена процедура буде застосовуватися і при проведенні закупівель, пов’язаних з розміщенням мігрантів.

Запровадити режим НС напередодні просила глава МВС Латвії Марія Голубєва. Це пов’язано з різким збільшенням потоку незаконних мігрантів, які намагаються перетнути кордон. З шостого серпня кордон незаконно перейшли 283 людини, тоді як усього з початку року на східному кордоні прикордонники затримали 343 порушники.

Раніше режим надзвичайної ситуації на кордоні з Білоруссю запровадила влада Литви. Вільнюс звинувачує в провокуванні міграційної кризи режим Олександра Лукашенка.

Стверджується, що Мінськ веде таким чином гібридну війну проти Литви, що дала притулок колишній кандидатці на пост президента Світлані Тихановській. Мінськ звинувачення відкидає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ