Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров звинуватив в анексії Криму Дмитра Яроша

Глава МЗС РФ виправдав появу "зелених чоловічків" на півострові нібито заявою голови "Правого сектора" Дмитра Яроша про "вигнання росіян з Криму".

На запитання кореспондента УНІАН, де в Мінських угодах і Будапештському меморандумі написано, що Росія повинна захищати російськомовних на Донбасі і Криму, Лавров відповів: "Єдине, чого немає в Будапештському протоколі, це обов'язок Росії або кого-небудь ще погоджуватися з результатами антиконституційного збройного державного перевороту. З результатами перевороту, автори якого першою своєю акцією проголосили боротьбу з російською мовою і росіянами в Криму. Я цитував Дмитра Яроша, який сказав, що росіяни в Криму повинні бути вигнані або знищені. З такими політичними змінами в Україні під керівництвом такого роду діячів, ніхто не зобов'язався погоджуватися".

Відзначимо, що на момент анексії Криму Ярош очолював громадську національно-визвольний рух "Правий сектор", яке не відносилося до органів влади.

"Пішовши на підрив домовленостей від 20 лютого 2014 року, будучи не в змозі забезпечити формування уряду національної єдності під гарантії Франції, Польщі та Німеччини, українські путчисти самі грубим чином порушили положення Будапештського протоколу про необхідність свято поважати суверенітет і територіальну цілісність української держави", - стверджує Лавров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ