Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лев, який кричить, - у Львові представили емблему-переможця „Львів-2012” (Фото)

Сьогодні у Львові представили емблему-переможця конкурсу на найкращу емблему „Львів-2012”. Нею стала робота №4 авторства студентки V курсу Української академії друкарства Наталії Явровської.
У фіналі конкурсу брало участь 12 робіт, за які проголосувало близько 1500 осіб. З них 588 віддали свій голос за емблему переможця. „У остаточному голосуванні журі більшістю голосів підтримало вибір громади міста” - зауважила начальник управління інформації та промоції Львівської міської ради Соломія Білонога. За результатами голосування журі друге місце посіла робота №8, а третє розділили між собою №3 та №10. Автори робіт протягом місяця мають отримати грошові винагороди розміром 10 000, 5000 та 3000 гривень відповідно.
„В основу емблеми я поклала голову лева, яка символізує енергію, силу, молодість та завзятість футбольних вболівальників. Стрічки в гриві символізують відкритість міста до світу” - розповіла авторка Наталія Явровська. Спочатку авторка розробила близько двадцяти варіантів, а згодом на їх основі намалювала емблему. Наразі дівчина приємно вражена таким успіхом своєї роботи, адже на конкурс було представлено більше двохсот робіт. Витратити гонорар за свій проект планує на видання музичного альбому групи, учасником якої є і вона.
Емблема матиме більше промоційне значення, і її наявність у кожного міста-учасника є необов’язковою. Проте такі емблеми є у всіх польських містах, які прийматимуть Євро-2012, Харкові та Дніпропетровську. На”разі малюнок ще доопрацьовуватимуть - адаптують до поліграфічного відтворення, нададуть малюнку пластики та додадуть деякі обов’язкові елементи, зокрема напис Львів. Доопрацювання проводитимуть фахівці під наглядом автора. Остаточний варіант представлять згодом. Також зараз на кафедрі книжкової графіки та дизайну друкованої продукції Української академії друкарства розробляють анімаційні заставки, які пропагуватимуть емблему.













Підготувала Ірина Знась
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ