Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лідери "нормандської четвірки" обговорили обмін полоненими

Президенти України Петро Порошенко, Росії Володимир Путін, Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонній розмові обговорили поліпшення співпраці щодо обміну полоненими за формулою "всіх на всіх". Про це йдеться в повідомленні на сайті президента РФ.

Повідомляється, що лідери країн "нормандської четвірки" підтвердили прихильність виконання Мінських угод у сфері безпеки та політичних аспектів врегулювання. "Вони вітали домовленість про відновлення великоднього перемир'я, досягнуту в ході засідання Контактної групи 29 березня, і підкреслили важливість її суворого дотримання. Лідери закликали активізувати роботу щодо вирішення проблеми обміну утримуваних осіб за формулою "всіх на всіх", - говориться в релізі.

Наголошується, що висловлено співчуття у зв'язку з випадками загроз щодо Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Також висловлена вдячність Президенту Французької Республіки Франсуа Олланду за його зусилля в рамках "нормандської четвірки" і надія на те, що робота в цьому форматі буде продовжена після президентських виборів у Франції.

Нагадаємо, що українська сторона Спільного центру з контролю і координації у Донбасі констатує численні порушення бойовиками ОРДО Мінських угод і обстріли населених пунктів уздовж лінії розмежування. Рані, 29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила введення в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ