Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Ліга Сильних» шукає 30 громад, які готові до інклюзивної відбудови

30 українських громад можуть отримати допомогу та експертні консультації в процесі інклюзивної відбудови в рамках реалізації проєкту Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю.

Про це повідомила виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

«Ми шукаємо 30 громад, які готові впровадити стандарти доступності та інклюзивності в процесі відбудови. Проєкт передбачає участь громад із регіонів, які найбільше постраждали від знищення критичної та соціальної інфраструктури та наслідків прямої окупації. Заповнити заявку на участь в проєкті можна до 15 вересня», – розповіла виконавча директорка громадської спілки «Ліга Сильних» Дар’я Сидоренко.

Кожна громада отримає допомогу та експертні консультації за наступними напрямками: 

  • проведення аналізу інклюзивності та доступності в громаді (наявність нормативно-правових актів, та рівень доступності в громаді),  процедура раннього залучення людей з інвалідністю до формування стратегічних напрямків (консультації); 
  • надання рекомендацій до Стратегій та Програм відновлення;
  • аналіз проєктної документації на відбудову;
  • навчальні тренінги щодо інклюзивної відбудови.

Щоб подати заявку на участь в проєкті, потрібно заповнити анкету за посиланням. Пріоритет надається територіальним громадам 9 областей: Херсонська, Чернігівська, Київська, Сумська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Одеська та Миколаївська. Дедлайн подання заявки – 15 вересня 2023 року.

Як раніше повідомлялося, в липні в Києві розпочав роботу Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю. Діяльність Центру спрямована на включеність інтересів людей з інвалідністю в програмах відновлення України. Послуги Центру включають експертні консультації для стейкхолдерів процесів відновлення, адвокацію питань включення стандартів Конвенції прав осіб з інвалідністю до Плану відновлення України. В серпні експерти центру розпочали співпрацю з Київською обласною військовою адміністрацією та надали рекомендації щодо підвищення рівня відповідності об’єктів благоустрою нормам доступності та інклюзивності. 

Проєкт «Центр експертизи у сфері прав людей з інвалідністю» створено «Лігою Сильних» завдяки отриманому гранту від Програми «Підтримка організацій громадянського суспільства (ОГС)» в Україні у межах  фінансової підтримки Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії. Програма реалізується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine. Зміст прес-релізу не обов’язково відображає погляди Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії, погляди Crown Agents, International Alert та Crown Agents in Ukraine.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ