Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лікарка із Старого Самбора допомагає пацієнтам з COVID-19 у Лондоні

Лікарка Ярина Лінинська із Старого Самбора працює у Лондонськійф лікерні з пацієнтами хворими на COVID-19.
Ярина Лінинська. Фото: Пласт - український скаутинг

Як інформує Facebook-сторінці Пласт - український скаутинг, Ярина працює лікарем у одній із лікарень Лондону. ⚡

Ярина навчалася у Львівському медичному університеті, інтернатуру закінчила за спеціальністю кардіологія. Родом Ярина зі Старого Самбору, там юнакувала у пластовому гуртку Чорна Перлина (курінь імені Олени Кульчицької), завершила пластову програму та стала пластункою-вірлицею. Згодом створила новий юнацький курінь імені Наталі Красник, розвивала Пласт у Старому Самборі та Львівській окрузі (зізнається, що відсотків 80 вільного часу приділяла Пласту).

Після переїзду до Лондону Ярина припинила активно пластувати — більшість часу займає робота. У вільний час займається йогою, любить подорожувати.

Ярина — одна з тих, хто зіткнувся з пандемією COVID-19 найближче. “Сидіти вдома і дивитися з новин — складається інша картинка, ніж з лікарні, коли бачиш пацієнтів”, — каже Ярина. Лікарка поділилася з нами, які зміни відбулися у її лікарні та що зараз переживають медичні працівники.

Відділення лікарні, де працює Ярина, переформатували у дві зони: гарячу і холодну. У гарячій зоні допомогу надають пацієнтам з прямими ознаками коронавірусу, у холодній — без симптомів. Лікарі по черзі працюють у обох зонах.

Звісно, збільшилося навантаження на працівників лікарень: і емоційно, і у кількості завдань, і у кількості робочого часу. Багато лікарів нездужає, кількість працівників на змінах зменшилася.

Зростає відповідальність. З більшістю викликів лікарі стикаються на одинці і доводиться самостійно вирішувати, як лікувати пацієнта.

Ярина радить залишатися вдома і максимально чітко дотримуватися карантину. Це допоможе зберегти здоров’я і зменшить навантаження на медичні заклади. Вільний час можна раціонально використовувати на розвиток, навчання, спорт та справи, які ви не встигали зробити раніше. Будьте здорові! 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ