Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Лікарні швидкої допомоги передали тисячу експрес-тестів на антиген до СOVID

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/3
Близько 1 тисячі експрес-тестів на антиген до коронавірусу отримала лікарня швидкої медичної допомоги Львова. Ними тестують хворих, які потрапляють на лікування в лікарню. Про це повідомив керівник медичного закладу Олег Самчук, - інформує пресслужба ЛМР.

"Нам передали тисячу тестів на антиген, і ми почали тестування. Проводимо сортування пацієнтів, які поступають в лікарню, щоб розмежовувати „чисті“ та „ковідні“ пневмонії. Також це і для вагітних, породіль, і для людей, які не мають можливості пройти тестування і звертаються до нас амбулаторно. Ми запустили це, ефективність чудова, достовірність — 96%. Цей тест майже нічим не відрізняється від ПЛР-тесту, адже достовірність ПЛР — 100%, а експрес-тесту на антиген — 96%. Тому ми користуємося ПЛР-лабораторією, яку ми відкрили в лікарні, а ці тести використовуємо для верифікації діагнозу", — пояснив керівник лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

Нагадаємо, минулого тижня Львів закупив експрес-тести СOVID-19 Ag американського виробника "Abbott". Придбано 400 упаковок, у кожній із яких — по 25 тестів (тобто загалом це 10 000 тестів). Вартість закуплених тестів — 2 млн 400 тис. грн (тобто вартість одного тесту — 240 грн).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ