Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Літо-2017: де відпочиватимуть українці

Сезон відпусток офіційно відкрито. Українці традиційно надають перевагу саме літньому відпочинку.

Як розповіли турагенти, цього року відпочинок за кордоном подорожчав в середньому на 10-15%. Проте українці не злякалися. Будувати плани на літо почали ще у лютому.

Традиційно найпопулярнішими курортами стали Туреччина та Єгипет. Тиждень для родини у хорошому готелі там обійдеться від тисячі доларів. Зекономити можна, придбавши гарячий тур.

Із наближенням безвізового режиму серед українців стала популярною Європа. У літньому топі – Італія, Іспанія, Португалія, Болгарія та Хорватія. Проте відпускати українців без віз турагенства побоюються.

Рідними просторами українці теж подорожують охоче. Адже відпочити родиною тут виходить вдвічі, а то втричі дешевше, ніж у популярних Туреччині та Єгипті. Але не всюди. Все залежить від умов та місця. Найдорожча в розпал сезону Одеса.

Найпопулярніші серед відпочивальників південні регіони, Закарпаття та Львів. За даними Центру розвитку туризму України, пристойні готелі біля моря на Херсонщині, Миколаївщині та Одещині вже заброньовані на 80%.

На думку експертів, популярний до окупації Крим цього року більшість українців теж проігнорують. Одразу після анексії мільйон наших співвітчизників провели відпустку на півострові. Торік їх було ушестеро менше.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ