Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛКП «Зелене місто» передало близько 80 тонн добрива для озимих культур

Як повідомляють у пресслужбі ЛМР, 21 серпня ЛКП «Зелене місто» передало частину компосту, виготовленого на компостувальній станції, підприємству «Західний Буг», що займається вирощуванням польових сільсько-господарських культур.
1/1

Підприємство протестує компост, використавши його як добриво для озимих культур. Раніше компанія вже проводила лабораторний аналіз міського компосту, який показав якісні показники.

«Сьогодні до нас приїхала агрокомпанія «Західний Буг». Ми хочемо їм передати свою вже готову частину виробленого нами компосту. Вони займаються рослинництвом, і ми хочемо, щоб вони використали наш компост замість добрив для різних культур. Побачимо, в результаті, чи він є якісним. Аналізи показують, що він є у нас якісний, але ми хочемо втілити його у життя. Цей компост, який ми виробили, ми від людей і від організацій приймали безкоштовно, і так само безкоштовно передамо його для експерименту компанії «Західний Буг», — розповів Любомир Тимчишин, начальник відділу компостування ЛКП «Зелене місто».

Після випробувань, можна буде говорити про реалізацію якісного компосту підприємствам, що його потребують.

«Зараз ми почали працювати із ЛКП «Зелене місто». Воно виробило першу кількість органічних добрив, які ми хочемо випробувати в себе на полях. Ми хочемо закласти досліди, які у подальшому ми зможемо перевірити на різних видах культур. Тоді ми вже будемо більш досконало знати самий зміст цього.

Раніше були проведені тестування лабораторних зразків. Добриво нам підходить по якісних показниках, і ми хочемо надалі співпрацювати. Зараз ми візьмемо весь об'єм — близько 80 тонн — закладемо досліди під озимі культури. Безпосередньо зараз використаємо під озиму пшеницю, а навесні під кукурудзу і цукрові буряки.

Ми надалі хочемо застосовувати у себе саме цей різновид добрива", — розповів керівник підрозділу підприємства «Західний Буг» Володимир Варищук.

Додамо, у всіх районах Львова триває встановлення контейнерів для збору органічних відходів. Так, місто розрахувало економічно обґрунтований тариф на надання послуг перероблення роздільно зібраних харчових і садових відходів для суб'єктів господарської діяльності, а також затвердило нульову ставку на збір органіки для мешканців будинків ОСББ, ЖБК та управлінських компаній до кінця року.

Зокрема, у спеціальні коричневі баки можна викидати такі відходи:

  • залишки сирих овочів і фруктів;
  • шкаралупу сирих яєць;
  • заварку від чаю;
  • скошену траву;
  • зів'ялі квіти;
  • опале листя.

Водночас у контейнер не можна викидати:

  • пакети для сміття, кульки, тетрапак тощо;
  • тверді побутові відходи.

Окрім того, у межах пілотного проекту, ЛКП «Зелене місто» здійснює безоплатний прийом органіки від мешканців, які привозять її самостійно на компостувальну станцію, що на вул. Пластова, 13. А добриво, яке утворилося, розміщується на компостувальному майданчику, де всі охочі можуть його взяти безкоштовно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ