Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛНУ ім. І. Франка відзначає День університету

Сьогодні, 11 жовтня, в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулось урочисте засідання Вченої ради з нагоди Дня університету. Цього дня у 1999 році Президент України надав цьому вищому навчальному закладу статус «національного». Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

В урочистостях взяла участь керуючий справами виконавчого комітету Марта Литвинюк. У вітальному слові Марта Литвинюк згадала своїх викладачів, подякувала їм від імені випускників і студентів, а також побажала міцного здоров’я, творчих успіхів і мирного неба над головою.

З нагоди свята подяки від міського голови отримали:

Височанський Василь Степанович – перший проректор ЛНУ ім. І. Франка, кандидат фізико-математичних наук, професор кафедри програмування факультету прикладної математики та інформатики з нагоди 70-річчя;

Присяжний Михайло Павлович – декан факультету журналістики, доцент, кандидат філологічних наук, доктор суспільно-економічних наук з нагоди 65-річчя;

Романюк Анатолій Семенович – доктор політичних наук, професор кафедри політології філософського факультету з нагоди 60-річчя.

Крім того, цього року 20 січня Львівський національний університет імені Івана Франка відсвяткував 355-ий День народження.

Довідка.

ЛНУ ім. І. Франка – це один з перших університетів Східної Європи та перший в Україні. На початку свого існування виш мав лише два факультети: філософський та богословський, і налічував не більше, ніж п’ять сотень студентів. Нині ж університет імені Франка – рекордсмен серед вишів, у яких бажають навчатись. Зараз він налічує 25 тис студентів. В університеті працюють 220 докторів-професорів, понад 1200 доцентів, кандидатів наук. Працюють наукові школи: математична, фізична, хімічна, біологічна, історична, філософська та інші, які відомі не лише в Україні, а й за її межами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ