Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ЛОДА підписала Меморандум про співпрацю з ʺАгропорт Українаʺ

У межах другого дня ХІХ Міжнародного економічного форуму на Львівщині відбулась аграрна дискусійна панель “Ефективне управління земельними ресурсами”.
Львівська ОДА підписала Меморандум щодо розвитку агропромислового сектору області

У межах неї присутні поспілкуються про ринок землі, просторове планування управління земельними ресурсами для ОТГ, супутниковий моніторинг сільськогосподарських земель України, фінансові інструменти для підтримки малих та середніх фермерів, створення реєстру фермерів та інше.

Участь у заході взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський.

“Я маю честь сьогодні бути з вами. Аграрна сфера є однією із ключових для нашого регіону. Індустрія агропромисловості вже давно переросла з напрямку зосередженого лише на землі у напрям більш емоційної, яка, власне, залучає людей, які мають не стільки стосунок до аграрної сфери, але цікавляться нею. У нас є багата земля, родючі грунти та люди, які вміють якісно і щиро на ній працювати і віддаватися своїй справі. Перед нами стоять неабиякі перспективи в аграрній сфері”, - зазначив очільник Львівщини.

У межах ХІХ Міжнародного економічного форуму відбулось підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство між Львівською обласною державною адміністрацією і ТзОВ ʺАгропорт Українаʺ.

Він передбачає об’єднання зусиль, спрямованих на зростання економічного та інноваційного потенціалу Львівської області, розвиток сільських територій України, покращення якості ділової та виробничої інфраструктури, залучення інвестицій в агросектор України, адаптацію сільгоспвиробників та їх господарств до актуальних ринкових умов, створення нових робочих місць

“Дуже приємно бути на Львівщині саме в час аграрної дискусії. Для нас це  особливий регіон, тому що саме з Львівщини розпочинаються всі наші нові формати. Так само АГРОПОРТ у 2016 році перестав бути просто аграрним заходом, він почав трансформуватися в національний. З нашими національними та міжнародними партнерами ми почали працювати над новим проектом. Це буде мережа аграрних технопарків і зараз ми проробляємо пілотний проект, який буде реалізовуватися у години АГРОПОРТу. Сьогодні цим Меморандумом ми хочемо перенести у нову площину ці всі питання та підтвердити серйозність наших намірів і вже відчуваємо підтримку з боку регіональної влади. Сподіваюся, що уже зовсім скоро ми анонсуємо в деталях наші подальші спільні кроки з Львівщиною”, - наголосив генеральний менеджер проекту ʺАГРОПОРТ УКРАЇНАʺ Дмитро Титаренко.

Маркіян Мальський  подякував організаторам АГРОПОРТу та підтвердив, що Львівська обласна державна адміністрація зробить усе можливе, щоб максимально ефективно використовувати цю співпрацю.

“Аграрна сфера є однією із ключових для України і залишатиметься такою надалі. Тому давайте працювати спільно разом для того, щоб розвивати нашу країну”,- резюмував голова Львівської облдержадміністрації.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 1 листопада у Львові розпочався другий день Міжнародного економічного форуму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ