Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Локдаун у Львові продовжили до 4 квітня

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що дію посиленого карантину у місті продовжили до 4 квітня. Таке рішення ухвалила Комісія з надзвичайних ситуацій Львова.
Фото Олена Ляхович

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Зокрема Андрій Садовий зазначив, що упродовж останньої доби до міських лікарень госпіталізували 63-х хворих. Натомість виписали тільки 3 людини. За його словами, здійснюється робота щодо збільшення кількості ліжок.

Також мер Львова повідомив, що сьогодні ухвалили рішення про розгортання тимчасового шпиталю на базі приміщень медичного університету, які вони орендують у Лікарні швидкої допомоги.

Місто звернулося до МОЗу з проханням внести дитячу лікарню на Орлика до переліку медзакладів, які лікують дітей, хворих на коронавірус.

Водночас місцева влада починає співпрацю із Залізничною лікарнею. Вона готова приймати у себе хворих, але місто зі свого боку передасть їй необхідну кількість кисневих концентраторів.

Також Садовий зауважив, що міські та обласні лікарні мають гостру потребу у медичних працівниках.

Він повідомив, що за останні 2 дні отримали 350 звернень від лікарів з усієї України, які готові допомогти у цій нелегкій боротьбі.

Зараз влада розробляє механізм додаткового преміювання усіх медиків, які працюють із COVID-19.

Також Андрій Садовий повідомив, що наразі відбувається підготовка окремої програми підтримки бізнесу, який постраждав внаслідок локдауну.

Про всі деталі мер Львова обіцяє повідомити згодом.

Нагадаємо, як повідомляло раніше Гал-інфостаном на ранок 22 березня у Львові та на Львівщині підтверджено 94474 випадки інфікування коронавірусом, з них 2495 — летальні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ