Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОР підтримала створення лісового заказника "Лісопарк Рудно"

Лісовий заказник орієнтовною площею 42 га, створено на території Рудненської селищної ради. Про це проінформували у прес-службі ЛОДА.

Метою створення заказника є  збереження та відтворення типових природних комплексів і об’єктів, збереження в природному стані біорізноманіття та запобігання забудови цінної території.

ʺСтворення заповідних об’єктів є найдієвішиим методом  збереження цінних та типових природних комплексів. Для нас дуже важливо, що така ініціатива виходить від громадян. Це свідчить про високий рівень екологічної свідомості та активну громадянську позиціюʺ - зазначив директор департаменту екологій Руслан Гречаник.

Лісовий заказник забезпечуватиме підтримку загального екологічного балансу місцевості та сприятиме запобіганню та стабілізації негативних процесів і явищ. Тваринний світ території представлений декількома видами Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи (ропуха звичайна та райка деревна). Важливе природоохоронне значення для цієї території мають невеликі водойми, розташовані у східній та північно-західній частині цього лісового масиву.  

Департамент висловлює вдячність ініціаторам створення лісового заказника місцевого значення ʺЛісопарк Рудноʺ громаді Рудненської селищної ради, пані Ользі Посипанко, ГО ʺРозвиток Руднеʺ та ГО ʺАвангард Руднеʺ, а також групі науковців під керівництвом доцента кафедри лісівництва Національного лісотехнічного університету України, кандидата сільськогосподарських наук Володимира  Крамарця за дослідження території та підготовку проєкту створення заказника.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у кінці листопада створення лісового заказника "Лісопарк Рудно" було на завершальному етапі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ