Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Створення лісового заказника "Лісопарк Рудно" на завершальному етапі

Створення лісового заказника
Створення лісового заказника "Лісопарк Рудно" на завершальному етапі
Створення лісового заказника
Створення лісового заказника "Лісопарк Рудно" на завершальному етапі
1/2
27 листопада постійна Комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради погодила створення лісового заказника місцевого значення ʺЛісопарк Рудноʺ. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

Природоохоронний об'єкт розташовуватиметься на території Рудненської селищної ради Залізничного району м.Львова орієнтовною площею 42 га.

Робота над створенням заказника розпочалася з ініціативи небайдужих мешканців селища та громацьких організацій, зокрема депутата Львівської міської ради О. Посипанко, ГО ʺСамопомічʺ в смт Рудно, ГО ʺРозвиток Руднеʺ та ГО ʺАвангард Руднеʺ, які звернулися з відповідним клопотанням до Департаменту.

Лісовий заказник місцевого значення ʺЛісопарк Рудноʺ створюється в цілях  запобігання забудови такої цінної території, збереження аборигенних та інтродукованих видів дерев і кущів, охорони рідкісних видів місцевої флори та фауни, збереження в природному стані біорізноманіття та використання об’єкту в  природоохоронних, науково-дослідних ,рекреаційних та освітньо-виховних цілях.

Флора території, що відведена під лісовий заказник місцевого значення ʺЛісопарк Рудноʺ представлена такими видами, як: сосна, вільха чорна, дуб звичайний, осика, верба біла, глід, крушина ламка та ін.

Тваринний світ території пропонованої до заповідання представлений декількома видами включенними до ʺЧервоного списку Міжнародного союзу охорони природиʺ (ропуха звичайна та райка деревна).

Лісовий заказникʺЛісопарк Рудноʺ забезпечить збереження сприятливої екологічної ситуації, попередження негативних процесів та  явищ на території Рудненської селищної ради.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині створять три нові заказники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ