Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Лукашенко назвав безглуздими вимоги вивести ПВК "Вагнер" із Білорусі

Керівник Білорусі Олександр Лукашенко назвав необґрунтованими і безглуздими вимоги керівництва Польщі та країн Балтії щодо виведення ПВК "Вагнер" із Білорусі.

Про це Лукашенко заявив на засіданні Ради безпеки, передає БЕЛТА.

За словами Лукашенка, що керівництво Польщі та країн Балтії “нагнітає істерію” через присутність “вагнерівців” на території Білорусі.

"Вони достукалися до того, що вже вимагають негайного виведення їх із Білорусі. При цьому самі збільшують військові бюджети, стягують до наших кордонів великі військові формування”, — заявив Лукашенко.
Він додав, що відповідь проста: ні в Польщі, ні в Литві, ні в інших країнах Балтії не повинно бути жодного іноземного військовослужбовця.

“Тоді можна і нам пред'являти претензії з приводу присутності тут військовослужбовців з інших країн. А поки що це необґрунтовані і безглузді вимоги — навіть не прохання і пропозиції, а вимоги", — сказав Лукашенко.
Він також заявив про нібито підготовку на території Польщі “втікачів з Білорусі” начебто для “здійснення військового перевороту в Білорусі”.

“Хочу попередити, що в цьому плані ми ні з ким церемонитися не будемо. Хоча, треба віддати належне, наші втікачі, які перебувають у Польщі, Литві й особливо в Україні, розуміють, для чого їх там використовують", — заявив Лукашенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ