Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лутковська: Росія відхилила всі пропозиції передачі в'язнів з Криму

Омбудсмен України Валерія Лутковська заявила про те, що офіс уповноваженого з прав людини Росії відхилив всі пропозиції української сторони про передачу українських громадян з в'язниць Криму. Мова йде про українців, які перебували у закладах обмеження волі на півострові в момент його анексії РФ.

Раніше російська омбудсмен Тетяна Москалькова повідомила, що Україна відмовляється приймати цих громадян.

У відповідь Валерія Лутковська припустила, що пані Москалькова, яка не так давно посіла свою посаду, не встигла розібратися у питанні: "Всі наші пропозиції були відхилені попередницею пані Москалькової, Еллою Памфіловою, або пропонувалося застосування неприйнятних норм міжнародного права, використання яких означало б визнання Україною юрисдикції Росії в Криму".

"Ситуація ускладнюється, адже більшість осіб, які перебувають в місцях несвободи, були примусово прийняті до громадянства Росії і у подальшому переміщені у віддалені регіони РФ", - додала Лутковська у своєму зверненні.

Водночас вона привітала "усвідомлення представниками РФ, що утримувати громадян України на території незаконно окупованої АР Крим - негуманно".

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ