Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко "дав задню" у питанні своєї відставки?

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував питання своєї відставки і створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування убивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

"38 голосів за мою відставку – це вотум довіри та сигнал того, що депутати, так само, як і я, вважають, що реформу прокуратури та правоохоронної системи має бути продовжено", - зокрема зазначив Юрій Луценко на сторінках свого блогу в УП.

Також Луценко прокоментував питання створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування убивства громадської активістки Катерини Гандзюк.

"Щодо тимчасової слідчої комісії – я багато разів був депутатом і розумію, що тимчасова слідча комісія є інструментом парламенту. Але не уявляю, що може робити ТСК при незакінченому слідстві. Адже в ТСК не буде навіть предмету слідства, адже вся інформація буде засекречена. Сьогодні я відверто попередив парламентарів – після вчорашніх подій прокурор не надаватиме доступу до жодних документів слідства. Адже подібні витоки інформації ставлять під загрозу успішність розслідування.

Я також не здивований, що тимчасову слідчу комісію врешті було утворено. Адже її організаторам потрібен не результат, а піар для боротьби за владу.

Подібні популізм та безвідповідальність призвели до повної девальвації правди, цілковитого викривлення інформаційного простору. Сьогодні у війні звинувачують не Путіна, а Порошенка, бо самі хочуть прийти до влади. Звинувачують не Януковича, який пограбував Україну та втік у Москву, а тих, хто забрав у нього півтора мільярда і приніс до бюджету. Звинувачують не тих, хто убивав Гандзюк і затриманий Нацполіцією, а слідчих, які не вказують на "потрібного" замовника.

На відміну від тих, хто будь якою ціною прагне прийти до влади, я за владу не чіпляюся. Тому і попросив винести питання про мою відставку на розгляд парламенту.

Все, що я обіцяв Катерині Гандзюк у лікарні, буде зроблено. Винні будуть встановлені. Але не з екранів телевізорів і не за ознакою політичної доцільності. А правоохоронними органами, які вповноважені на це Конституцією та законами України та несуть за це кримінальну відповідальність", - додав Луценко.

Нагадаємо, сьогодні Генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни Верховної Ради заявив, що подає у відставку зі своєї посади.

"Щоб не було ніяких сумнівів, що за владу ніхто чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України. І ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу це зробити цього тижня. Я свою роботу робив і буду робити", - заявив Луценко.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій поставив питання про відставку Луценка на рейтингове голосування. Відставку підтримали тільки 38 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ