Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Луцьк послаблює карантин: відкривають кафе і ресторани

Луцька міськрада вирішила із 16 липня послабити карантинні обмеження в облцентрі Волині. Відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні, 14 липня, під час позачергової сесії міськради, - повідомив власкор Гал-інфо.

Відповідно до рішення міськради, з 16 липня на території Луцької ОТГ закладам громадського харчування буде дозволено приймати відвідувачів не лише на літніх майданчиках та відкритих терасах, а й всередині приміщень.

«В умовах карантину кафе та ресторани нашого міста мали можливість працювати у режимі доставки або ж приймати відвідувачів лише на літніх майданчиках. Проте, у зв’язку з покращенням епідеміологічної ситуації у Луцьку та зверненнями представників ресторанного бізнесу, з 16 липня 2020 року дозволяється відновити повноцінну роботу закладів громадського харчування, зокрема розміщувати відвідувачів всередині приміщень за умови дотримання усіх необхідних заходів безпеки», - зазначили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Представники, бізнесу схвально поставилися до цього рішення міської влади, хоча і вважають його запізнілим.

Зокрема підприємець, власник джаз-клубу «Цитра» Віктор Грисюк нагадав, що його заклад пішов на карантин ще до того, як було встановлені обмеження на рівні влади. «Ми розуміли, що хвороба небезпечна, і вирішили показати приклад іншим, що здоров’я людей – передусім. Однак, як виявилося, всі рівні перед законом, але дехто – рівніший. Зокрема деякі заклади працювали, попри карантинні обмеження», - зауважив він.

«Нинішнє рішення міськради потрібне, але запізніле. Ми бачимо, що в інших містах кафе і ресторани вже давно запрацювали, але сплеску захворюваності на коронавірус не зафіксовано. А повноцінна робота закладів громадського харчування – це додаткові робочі місця. Головне, дотримуватися встановлених заходів безпеки», - додав Віктор Грисюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ