Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Луцька міськрада благає міста-побратими у Польщі допомогти розблокувати кордон

У зверненні зокрема йдеться, що Україна не має власного авіасполучення

Фото: Depositphotos

Луцькі депутати звернулися до керівників, депутатів та мешканців міст-побратимів Республіки Польща із проханням допомогти у розблокуванні кордону.

Про це повідомляє управління інформаційної роботи Луцької міськради

Сьогодні, 21 лютого, під час сесії обранці громади одностайно підтримали звернення до керівників, депутатів та мешканців міст-побратимів у Польщі: Білосток, Жешув, Замость, Люблін, Ольштин, Торунь, Хелм.

Депутат міськради Андрій Лучик зазначив, що через протести поляків Україна загалом та Луцька громада, зокрема, невчасно отримують гуманітарну та військову допомогу. Державний та місцевий бюджети недоотримують податки та збори, які потім йдуть на фінансування Сил оборони України.

У зверненні зокрема йдеться, що Україна не має власного авіасполучення. Морські перевезення знизилася в рази через атаки російськими ракетами на українські морські порти та небезпеку морських перевезень. Єдиним вікном для торгівлі зі світом залишається західний кордон України, через який здійснюється більшість пасажирських і вантажних перевезень.

«Через кордон між нашими країнами їдуть не лише товари, а й зброя та гуманітарна допомога. Кожен день затримки в доставці цієї допомоги – це сотні вбитих українців, які її не отримали вчасно. Заблокований кордон – це мільярдні збитки для нашої економіки, яка працює на оборону. Кожна недоотримана гривня українською економікою – це відсутність потрібного озброєння у нашого захисника на фронті», - зазначили луцькі депутати.

Тому Луцька міськрада просить міст-побратимів з Республіки Польща:

  • Донести до мешканців своїх громад наше прохання не блокувати кордони між нашими державами, поки Україна відстоює свою незалежність та цінності європейського демократичного суспільства.
  • Звернутися в профільні асоціації польських фермерів та перевізників з проханням припинити блокування українського кордону та почати пошук компромісних рішень через переговори.
  • Звернутися до Уряду Польщі та Європейської Комісії з проханням пришвидшити врегулювання цієї ситуації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ