Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів може не збудувати стадіон, – УЄФА

В УЄФА викликають занепокоєння систематичні затримки фінансування проектів київського та львівського стадіонів до Євро-2012. Про це заявив директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський на брифінгу у Києві, інформує «Чемпіон».

"Метою візиту делегації УЄФА на чолі з дикертором департаменту зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером був моніторинг процесу виконання робіт на стадіонах. Експерти провели зустрічі з проектними командами київського, львівського та харківського стадіонів", - сказав Лубківський..

"В УЄФА викликають занепокоєння часті затримки фінансування проектів, що гальмує зведення об'єктів. Якщо фінансування не стане системним та безперебійним, не будуть усунуті численні бюрократичні перепони, київський та львівський проекти можуть повернутися у зону найвищого ризику", - додав керівник турніру.

За його словами, ситуація у Львові є найскладнішою. "Якщо найближчими днями не будуть усунуті непорозуміння між гензамовником та генпідрядником, що буде підтверджено документально, своєчасна реалізація цього проекту стане неможливою. Це останнє попередження Львову та керівництву України", - додав він.

"Я переконаний, що Львів з усією серйозністю сприйме загрозу. Жодного плану "Б" без Львова в оргкомітету не існує", - зазначив Лубківський.

Також керівник Євро-2012 підкреслив, що головний проект у Києві реалізується лише з кількатижневою затримкою, що частково пояснюється складними погодними умовами. "Ключовим питанням на цьому проекті є вчасне фінансування", - сказав Лубківський.

Як наголосив керівник турніру, в УЄФА немає зауважень тільки до харківського стадіону. "Проектна команда харківського стадіону впроваджує всі необхідні зміни для приведення споруди до вимог УЄФА з безпеки та правопорядку", - зазначив Лубківський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ