Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів намагаються русифікувати, – депутат

Сучасна антиукраїнська влада не перестає відкрито виступати проти всього національного. Про це повідомила прес-служба ЛКО НРУ.

Так, депутат Верховної Ради від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до Генпрокуратури з вимогою скасувати рішення Львівської обласної ради про зобов'язання чиновників проводити офіційні заходи та наради на території області тільки українською мовою.

Нагадаємо, що 5 січня 2010 року облрада прийняла таке рішення з ініціативи депутата від НРУ Святослава Шеремети. Посадовці і депутати мусять говорити українською мовою, адже представляють український народ. Натомість деякі представники сучасної окупаційної влади в офіційному спілкувані нахабно вживають лише російську. Святослав Шеремета зауважив: «Це свідчить про те, що вони або інтелектуально не здатні вивчити українську мову, тоді вони не мають права обіймати ці посади, або ж вони відверті українофоби».

Львівська крайова організація Народного Руху України закликає громадськість не потурати антиконституційним випадам російських прислужників і виступити проти нищення рідної мови на нашій рідній землі. Не лише у Львові, а в кожному українському місті чи селі чиновники і депутати мусять офіційні заходи проводити лише українською мовою. Це визначає Конституція і це є ознакою здорового глузду.

Очевидно, що Львів став важливою ціллю влади у новому етапі боротьбі за зросійщення України. Українські чиновники діють напрочуд злагоджено разом з російськими. Спочатку була заява Генконсула РФ Гузєєва про те, що української мови не існує, а тепер нібито «народний депутат» України Колесніченко не хоче розмовляти державною мовою.

Лише нація, яка усвідомлює себе історично і розвивається культурно, може втілити свої політичні інтереси в сильній, могутній державі. Мова є основою національної свідомості. Таким як Колесніченко залишається лише боротись проти українського народу, щоб прислужитись Російській Федерації.

В умовах тотального охоплення усіх інститутів державної влади представниками кримінально-політичної орди, український народ за свої права може боротись лише власними силами.

Львівська крайова організація Народного Руху України оцінює звернення Колесніченка в прокуратуру як провакацію, спрямовану на розкол і денаціоналізацію українського суспільства. Віримо, що український народ дасть гідну відповідь зазіханням на рідну мову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ